contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rasgulla Deliciu Indian

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Ingrediente:
1 litru de lapte
2 linguri suc de lamaie
un varf de cutit colorant alimentar rosu
1/2 esenta de vanilie sau rom
350 ml. de apa
150 gr. zahar tos
Mod de preparare: Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, stoarceti laptele itr-un saculet din teflon si puneti branzica optinuta intr-o cratita cu tot cu tiflonul, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India, dupa ce a-ti optinut Panirul , i-l taiati cu un cutit si i-l maruntiti cu o furculita in grauncior, dupa aceasta operatie luati ~cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana obtineti o masa cremoasa si simtiti grasimea cu degetele, formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul, fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop.
Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, dar spre exemplu putin suc de sfecla sau morcovi proaspat stors :)
Pofta mare !!!


Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com