contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rasucite Cu Budinca - Bune, Blonde Si Frumoase!:d

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


azi am pentru voi o reteta delicioasa... pe cuvant! daca tineti dieta, stati deoparte!
singurul inconvenient la reteta asta este ca iti trebuie multa dexteritate! :D
sa aveti spor! va pup!:D


Aluat
300 gr faina
20 gr praf budunca vanilie
2 linguri de zahar.
un varf sare
25 gr unt topit
160 ml lapte caldut
1 ou
3 gr drojdie uscata
Pentru uns aluatul
putin ulei
50 gr unt topit
Glazura
1 galbenus batut bine
3 linguri de zahar pudra
1 ligura lapte

Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.
Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul al framantat la robot, cam 10 minute.


se lasa la dospit intr-un loc caodut...vasul se acopera cu un prosop...in 50 de min ar trebuie sa-si dubleze volumul...
se scoate pe masa de lucru, se framanta putin ca sa scoatem aerul...
am uns suprafata de lucru si sucitorul cu putin ulei...
a intins aluatul intr-o fasie lunga de nu incapea in cadru... aluatul se lucreaza foarte bine, este elastic...

foaia se unge cu untul topit... si se imparte vizual in 3 parti...
se pliaza prima parte...
a doua parte...
se pune apoi budinca... caldutza...
se pliaza fasiile din ambele parti...

aluatul se rostogoleste pe burta...
apoi se taie fasii de 2 cm latime si sa sucim fiecare "felie" avand grija ca marginile aluatului sa fie dededesubt...folositi un cutit cu lama ingusta si ascutita... aluatul se va turti...prindeti de capete si rasuciti, ca sa nu curga budinca..
se mai lasa la dospit inca 30 de min...
am uns cu galbenusul zbatut bine... si am dat la copt...
dupa ce se scot din cuptor, se acopera cu un prosop umed...apoi se ung cu glazura...
sunt delicioase, am uitat sa fac poze cu sectiunea!:D

reteta este a seimei, am luat in mare parte reteta cu cuvintele ei ca am respectat in tocmai! o pu, sper sa nu se supere!:D


Articol recomandat de diamondlovescuisine.blogspot.com