contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rata Cu Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Din seria "ce mai facem cu ghimbirul pe care il avem in dotare", ca doar trebuie sa-l dam gata, iata ca a aparut o reteta noua si ca sa nu aveti surprize urmeaza si altele! Pentru ca aveam rata si ghimbir, a rezultat  in mod evident...rata cu ghimbir...
Ingrediente(pentru cca 4 persoane):
-o rata (cca 2 kg),
-o lingura sare grunjoasa,
-2 catei de usturoi,
-o lingura de ghimbir ras,
-o ceapa medie,
-piper alb macinat,
-un mar,
-o lingura seminte de susan,
-zeama de la o jumatate  lamaie,
-o lingura de zahar,
-o lingurita cu varf de amidon alimentar,
-o ligurita cu varf de mustar picant,
Preparare:
Se curata rata de puf si ce mai e necomestibil, se spala, se lasa intreaga si se pune la scurs. Curatam ceapa, marul si usturoiul pe care le taiem in jumatati. Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mica. Iata si un pont pe care l-am verificat -ghimbirul tinut la congelator se da pe razatoare mult mai usor si continutul nu mai este asa de fibros. Dupa ce s-a scurs bine rata se freaca pe interior si pe exterior cu sarea grunjoasa. Interiorul se freaca apoi cu ghimbirul ras, se "doteaza"cu jumatatile de mar, ceapa si usturoi, apoi se da la cuptor unde se lasa sa se coaguleze bine vreo 20 de min. Se toarna apoi o ceasca de apa in vas, se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se lasa la cuptor, urmarindu-se ca apa sa nu se evapore complet. Ratusca are de stat la cuptor ceva vreme pana se patrunde, cam vreo 2 ore, depinde cat de tanara este.
In momentul in care va este pe plac, ma refer la fragezime, punem intr-o tigaie zaharul si il caramelizam putin si il stingem cu  o compozitie facuta din amidonul frecat cu mustarul diluate cu zeama de lamaie si 100 ml apa(supa). Se potriveste de sare si piper, se adauga semintele de susan  si se mai lasa 2 min dupa care sosul se toarna peste rata, nu inainte de a scurge grasimea lasata din belsug. Ca sa se rumeneasca frumos trbuie sa o vizitam destul de des si sa o stropim cu sosul din vas.
Cu aceasta reteta de rata cu ghimbir veti obtine o fripturica frageda si parfumata de aroma ghimbirului in interior si crocanta la exterior iar sosul dulce acrisor  va fi usor picant...
Pofta buna!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com