contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rechin Cu Vin Si Sos De Soia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dacă prima dată când am cumpărat rechin, a fost din acela congelat şi care m-a dezamăgit total (cred că 40% din bucata de rechin a fost apă congelată), de data asta am găsit rechin "proaspăt" (vezi Doamne!). Aşa că, am hotărât să mai încerc odata!
Şi am cumpărat două jumătăţi de cotlete. Cât de ciudate par aceste cotlete, tăiate perfect la 1 cm grosime! Aş tinde să cred că rechinul nostru a fost foarte bine congelat, apoi prelucrat la taiere cu precizie de ceasornicar, decongelat şi pus pe patul de ghiaţă al supermarketului. Dar asta e!
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 cotlete de rechin
2 linguri de ulei de măsline
50 g de unt
3 căţei de usturoi zdrobiţi
3-4 firişoare de cimbrişor
3-4 rondele de ghimbir proaspăt
100 ml de vin alb sec
½ lămâie (zeama de la)
1 lingură de sos de soia
½ lămâie tăiată în felii pentru decor
Preparare:
Cotletele de rechin se spală şi se şterg cu prosoape de hârtie. Cu un cuţit foarte ascuţit, scoatem pielea şi eventual ceva cartilaje. Pielea rechinului e foarte tare şi nu e deloc gustoasă.
Asezonăm foarte uşor cu sare şi piper pe ambele părţi.
Încingem uleiul de măsline în care topim şi untul, pentru a a da o mai mare savoare  agentului de prajire.
Usturoiul şi ghimbirul le rumenim uşor şi introducem cotletele de rechin. Presărăm peste carne, cimbrişorul.
După ce aromele usturoiului şi ghimbirului se pot sinţi, turnăm şi vinul peste carne. Stropim carnea de rechin cu zeama de lămâie, pentru a elimina cât mai mult mirosul specific al cărnii de rechin. Se adaugă spre sfârşit sosul de soia, care aromează foarte frumos carnea şi sosul de vin.
Carnea de rechin se prăjeşte la foc mediu. Întoarcem pe ambele părţi rechinul şi ţinem pe foc până mai scade sosul format în tigaie, iar carnea se rumeneşte uşor.
Se poate servi cu cartofi natur şi stropit bine cu lămâie.
Rechin cu vin şi sos de soia ... Done!
POFTĂ BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:

Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com