contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Red Velvet Cupcakes (briose Red Velvet)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  

Aceste brioșe sunt o variantă mini, a celebrului tort american Red velvet (catifea roșie) cake.Sunt niște brioșe catifelate și umede în același timp cu un gust discret de unt, care dau dependență, vă asigur.Am avut și aventuri cu aceste brioșe.Când le-am făcut prima dată,le-am făcut după o rețetă zisă a Marthei Stewart. Rezultatul a fost un dezastru (avea foarte mult unt aluatul raportat la restul ingredientelor), brioșele se lipiseră de forme și nu puteu fi scoase decât bucăți, plus că colapsasera după ce le-am scos din cuptor.Gustul aluatului însă era foarte bun.Cred totuși că rețeta respectivă nu era a Marthei, sau și-a dat seamă că e greșită, pentru că acum văd că a dispărut din căutare și a apărut alta.Dar să vă povestesc și ceva amuzant : am văzut acum câteva zile o emisiune culinară, nu mai știu exact pe ce post, în care cupcakes-urile astea red velvet erau traduse ca tigăițe de catifea roșie !!!! Imginatia traducătorilor este neobosită . 

INGREDIENTE:
 -250 g făină
 -2 linguri cacao mai deschisă la culoare
 -150 g unt
 -150 g zahăr fin
 -3 ouă mari
 -240 ml lapte bătut
 -un plic de praf de copt
 -colorant roșu (de preferinta gel)
 -un vârf de cuțit de sare
 Ptr.frosting:
 -300 g cremă de brânză tip Philadelphia
 -150 g unt moale
 -3-4 linguri de zahăr pudră
 -o linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Pregătiți întâi crema pentru frosting, mixând bine crema de brânză cu untul moale, până devine un amestec pufos, apoi adăugați vanilia și zahărul pudră în tranșe, până amestecul devine mătăsos .Acoperiți crema cu folie alimentară și dați la rece, până se întărește.
 2.Amestecați făina cernută cu praful de copt și cacaua.Dacă pudra dumneavoastră de cacao este închisă la culoare, înjumătățiți cantitatea și adăugați diferența făină.
 3.Bateți spumă untul împreună cu zahărul, apoi adăugați sarea, extractul de vanilie sau zahărul vanilat și ouăle pe rând, unul câte unul.

 4.Încorporați alternativ făina și laptele bătut.Făina în 3 tranșe și laptele bătut în două tranșe. Adăugați colorantul alimentar și mixați bine.

 5.Turnați amestrecul în formele de brioșe,unse în prealabil cu unt sau ulei, umplându-le pe trei sferturi. Dacă folosiți la copt hârtie de brioșe, nu mai este nevoie să le ungeți. Numărul de prăjituri care vor ieși, este în funcție de cât de mari sunt formele dumneavoastră.
 6.Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180*C, foc mediu, timp de aproximativ 20-30 de minute( depinde de mărimea formelor, adică înălțimea aluatului), sau până când trec proba scobitorii (scobitoarea înfiptă în mijloc, trebuie să iasă fără urme de aluat pe ea).Lăsați-le apoi la răcit.
 7.După ce brioșele s-au răcit le putem decora cu crema de frosting, cu o linguriță sau cu ajutorul unui poș. Brioșele rămase, decorate, le păstrăm într-o cutie acoperită la frigider.
Poftă bună!