contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Regina De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca se apropie Valentine's Day, m-am gandit ca meritam si noi, cei care nu avem norocul sau ghinionul :p de a fi indragostiti, o mica tratatie.Si ce poate fi mai bun decat o prajitura cu ciocolata si nuca..? Reteta am gasit-o aici, si desi evit sa gatesc fix ce face si altcineva , cel putin din blogosfera romaneasca, deh, tre sa aveti si voi ceva original de gasit la mine, nu m-am putut abtine sa n-o fac, pentru ca efectiv, e prea buna ;)!

Ingrediente:
Blat:
*6 albusuri
*250 g. zahar
*250 g. nuci tocate
*2 linguri rase de cacao
Crema:
*6 galbenusuri
*200 g. zahar tos, cu granulatie fina - Margaritar de ex e asa/ sau il faceti voi
*2 linguri apa fierbinte
*2 linguri cacao
*50 g. ciocolata cu lapte/amaruie
*150 g. unt la temperatura camerei
*esenta de rom
Ornare:
*100 g. ciocolata neagra - optional
Preparare (45 min):
1.Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga zaharul, in transe, si se mixeaza in continuare la viteza mare. Apoi intr-un castron, se toana bezeaua,si se adauga nucile tocate si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20x30 cm) tapetata cu hartie de copt (unsa cu un pic de unt) si se niveleaza. Se da la cuptor, la foc potrivit (180° C) pentru ~25 de minute.E gata cand se desprind marginile un pic de pe hartia de copt/ tava.
2.Pentru crema, se pun la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul, amestecat in prealabil cu apa fierbinte, si cacaua. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele. Se mai lasa pe foc inca 2-3 minute, dupa care se lasa la racit.
3.Dupa racirea cremei, se adauga untul si esenta de rom si se omogenizeaza.Se aseaza blatul pe un platou, se unge cu crema de ciocolata, se da la rece.
4.Ciocolata neagra se topeste la microunde (o rupeti bucatele pe care le puneti intr-o punguta, 1-2 min max la microunde) sau clasic, pe aragaz.
4. Prajitura se orneaza cu fasii de ciocolata neagra.
Enjoy!