contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reinventând Electricianul Din Mine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Eu sunt un “mare” inventator, mai ales când vine vorba de găteli și mici reparații.

Într-o bună seară, mi se sting brusc toate aparatele electrocasnice din casă. Curent era, că ardeau becurile, dar tragedia era maximă, fiindcă aveam un pui la rotisor, care se rostogolea pe lângă flăcări grație kilowaților.
Așa că meșterul din mine identifică problema la tabloul de siguranțe. Schimb lița de cupru de la siguranța responsabilă pentru prize – era într-adevăr arsă.
Triumfător și încrezător în priceperea mea, montez la loc siguranța. Televizorul pornește, cât să văd pulpița unei dive care se bâțâia pe ProTV, dar apoi se face iar negru la față.

Scot iar siguranța, constat că lița de-abia montată era carbonizată. Cu binecunoscută mea intuiție tehnică, verific soclul și constat existența unor depuneri (ca să vorbesc în limbaj electrician-esc).
Așa că ia meșterul casei un cuțit, ferm hotărât să curețe maglavaisul din tabloul de siguranțe.
Mă cațăr pe scaun și dau să râcâi.

Instantaneu, o jerbă de flăcări mă orbește. Totuși, nu pot să nu văd că vreun centimetru din lama cuțitului dispăruse. Da, în locul vârfului rămăsese doar un ciot topit.

Tremurând din gladiole, cer părerea unui vecin, electrician veritabil. După ce îmi ia temperatura pentru a vedea ce ar fi putut justifică ideea de a umbla cu metal la tabloul electric, omul repară o priză care avea scurt.
***
Grație vecinului de peste culoar, am ajuns azi să gătesc ciuperci umplute cu pulpă de vițel. L-aș fi chemat la masă, dar omul s-a mutat de mult din bloc, speriat probabil că într-o bună zi mă voi apuca să umblu și la gaze.



Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com