contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Remedii Din Cămara Ta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Cartoful, pătrunjelul, morcovii, ceapa, varza, merele nu lipsesc din aproape nici o cămară, pentru că le mâncăm zilnic, crude sau gătite. Ştiai că fructele şi legumele au şi proprietăţi terapeutice? Dacă eşti răcită, ai febră, te doare capul, sau ai arsuri gastrice nu trebuie decât să alegi remediul potrivit. Eu care am gradina plina de hrean ma opresc la el ca sa va spun ca hreanul este bun la:

Tuse: se rade foarte fin o rădăcină de hrean proaspăt şi se amestecă, în părţi egale, cu miere. În cazul unei tuse prelungite, care nu cedează, se ia din acest amestec câte o linguriţă plină, de trei ori pe zi.

Guturai, infecţii urinare şi probleme de digestie: se prepară o infuzie cu o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Deoareceare efect diuretic, infuzia este recomandată şi în stările febrile, căci favorizează transpiraţia şi răcoreşte.

Răni infectate: se rade fin o rădăcină şi se întinde pe o bucată de tifon. Cataplasma se aplică pe zona afectată cel mult cinci minute (substanţele active din hrean sunt puternice şi pot dauna pielii).

Dureri de cap şi de dinţi: hreanul ras se întinde în strat subţire pe o bucată de pânză care se aplică pe ceafă sau se înfăşoară în jurul gâtului.



Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com