contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta De Pricomigdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru Pricomigdale

3 albuşuri, 210 g zahăr tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune măcinate, 8—10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel cu zahăr vanilat

Mod de preparare a Pricomigdalelor

Nucile sau alunele se pun într-o tavă de prăjitură şi se ţin în cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu uşa cuptorului deschisă, amestecîndu-le de 2—3 ori în acest răstimp, ca să nu se rumenească, ci numai sa capete gust bun de prăjit.

După ce s-au frecat între palme, pentru a desprinde cojile uscate, se trec prin maşina de nucă. Albuşurile se bat spumă într-un lighenaş smălţuit, se adaugă zahărul şi romul şi, apoi, se bat deasupra unui vas cu apă clocotită, ca şi bezelele (v. „Bezele“), 8—10 minute, pînă cînd se întăreşte spuma (sa nu cadă de pe tel) şi se înfierbîntă bine. După aceea, se adaugă toate nucile sau alunele măcinate, esenţa de migdale sau, în lipsa acesteia, numai zahărul vanilat şi se bat, cu telul, în continuare pe apă clocotită, cîteva secunde (de 5—6 ori); apoi, se lasă la o parte.

Se pregătesc 2—3 tăvi, unse cu margarină solidă şi tapetate cu făină. Se ia din compoziţie cîte o linguriţă (cam cît o nucă), numai din marginea acesteia (fără să se mai amestece în ea pînă la sfîrşit) şi se aşază în tavă, sub formă pe cît posibil rotundă. Distanţa dintre pricomigdale trebuie să fie de 2 1/2 cm. Tava se introduce în cuptorul încălzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce imediat, cît se poate de mic şi se lasă 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; după aceea, tava se poate întoarce, dacă cuptorul nu coace uniform, potrivind şi focul, ca pricomigdalele să se rumenească frumos.

Vor creşte bine şi vor plesni la suprafaţă. Se păstrează în cutie închisă. Dacă se folosesc sîmburi de migdale, aceştia se fierb în apă clocotită, pînă ce li se desprinde coaja subţire (sîmburele alunecă afară din coajă, cînd se presează între două degete) cu uşurinţă. După ce s-au uscat bine, se trec prin maşina de nucă şi cu ele se pregătesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturală). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau cu alune.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net