contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta Ecler

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ecleruri
Pentru acest preparat este nevoie de un cornet din pînză deasă sau impermeabilă. Se poate confecţiona din 30 cm pînză de nan ghin. Se taie un pătrat de 30/30 cm care se îndoaie pe diagonală şi apoi cele două laturi se cos la maşină, pînă la vîrf. Se taie vîrful, ca să se obţină un orificiu, cît să intre un deget, care, apoi; se festonează de jur împrejur, ca să nu se deformeze (dintr-o lăţime, se pot obţine două cornete). Aluatul pentru ecleruri se introduce în cornet şi în tava neunsă, apăsînd pe cornet, se lasă să cadă bastonaşe lungi de 8—10 cm şi groase de 2i/2—3 cm, cu distanţă de 3—4 cm între ele. Se coc după indicaţiile date la „Aluat pentru ecleruri”. Se scot din tavă pe un platou, se lasă să se răcească în bucătărie, apoi se glasează deasupra cu şerbet de cacao, de zahăr ars etc. Glasarea se face mai uşor, and eclerul este întreg, neumplut; ţinînd eclerul cu mîna, se introduce numai partea de^ deasupra în glazură (v. „Glazuri”) şi apoi se lasă să se usuce. Eclerul se taie într-o parte, pe lungime şi se umple cu cremă de vanilie (v. „Cremă de vanij lie”). Eclerul glasat se poate tăia şi complet în jumătate; jumătatea neglasată se umple cu cremă mai multă şi se acoperă cu jumătatea glasată.

Articol recomandat de retete-prajituri.net