contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete Pentru Cornete Cu Nuca Sau Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru Cornete cu cacao

2 ouă mari (60 g bucata), 100 g făină, 20 g cacao, 100 g zahăr, 15 ml rom, 40 g unt, 100 g frişcă.

Albuşurile se bat spumă, cu furculiţa sau cu un tel mic, se adaugă zahărul tos şi romul şi se bat în continuare, pînă cînd se întăresc din nou; apoi, se pun gălbenuşurile, untul topit (dar rece) şi frişca, se bat de 4—5 ori, apoi se pune toată făina, împreună cu cacaua, neapărat cernută prin sită de sîrmă inoxidabilă, amestecînd uşor, prin răsturnare, de jos în sus, pînă cînd se omogenizează compoziţia.

Se coc în tavă, unsă bine cu margarină solidă şi tapetată cu făină, exact cum s-a arătat la „Cornete“. Rezultă cca 30—32 cornete. ‘Vîrfurile se glasează cu şerbet de cacao sau cu glazură de ciocolată şi, apoi, cornetele se umplu, la fel, cum s-a arătat în reţeta precedentă.

Reteta pentru Cornete cu nucă

3 ouă mari, 120 g zahăr, 50 g unt, 40 g făină, 120 g nuci măcinate, 15 ml rom.

Albuşurile se bat spumă, cu un tel mic sau cu furculiţa, se adaugă zahărul tos şi romul şi se bat în continuare, pînă cînd se întăresc din nou; se pun toate gălbenuşurile, untul topit (dar rece), se bat de 4—5 ori, apoi se adaugă făina, împreună cu nucile măcinate, amestecînd uşor, prin răsturnare, pînă cînd se omogenizează compoziţia.

Se ia numai din marginea compoziţiei cîte o linguriţă cu vîrf care, apoi, se întinde sub formă de rondea (cu dosul linguriţei), cît se poate de subţire, pe tava tapetată cu margarină solidă şi făină. Compoziţia avînd nucă, rondelele vor fi mai groase decît precedentele (cca 3 mm). Se coc, pînă cînd se usucă bine deasupra şi se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute), la foc mijlociu.

Se trage apoi tava la uşa cuptorului, fără să se scoată afară; rondelele se răstoarnă pe rînd, cu cuţitul, pe partea inversă şi se rulează, neapărat, pe o formă de con (din carbon sau din tablă). Acestea, fiind mai groase, nu se întăresc imediat, de aceea trebuie să se lase pe formă, pînă cînd se întăresc bine, altfel se vor lăsa şi se vor deforma. Din acest motiv, sînt necesare 3—4 forme de con pe care se rulează foile coapte; rezultă cca 20 cornete. Se glasează la vîrf cu „Glazură de cacao” şi se umplu, la fel, ca şi precedentele.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net