contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Ciuperci Pleurotus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Suntem in perioada de post si cum ciupercile Pleurotus au un contimut ridicat de proteine, care pot inlocui cu succes carnea, iata o idee de reteta.

Ingrediente:
* 200 g orez       * 1/2 kg ciuperci pleurotus
* 500 ml supa de legume        *1 lg smântâna
* 1 catel de usturoi        * 1 legatura ceapa verde
* mazare boabe         * porumb fiert
* 1/2 pahar vin alb       * 50 g unt       * ulei de masline
* 1 legatura marar       * sare      * piper.

 


Mod de preparare:
Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri. Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Apoi se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt. Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga boabele de mazare (congelate) si boabele de porumb fiert.
Separat intr-o alta cratita, se distuie in unt si putin ulei ceapa verde taiata oblic, in felii de 5-6 mm si usturoiul. Dupa 1-2 min. usturoiul se scoate si se adauga orezul.


Se amesteca bine sa cuprinda toata grasimea si cand acesta devine oarecum translucid, incepem sa adaugam vinul, apoi supa de legume calda. Pe masura ce lichidul se absoarbe, se mai adauga in continuare. Spre final se adauga amestecul de mazarea, porumbul fiert si ciupercile. Se mai lasa vasul acoperit cateva minute. Cand orezul este fiert, ar trebui sa ti se topeasca în gura. La sfârsitul se adauga si lingura de smantana si mararul tocat.Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com