contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta a fost dorinta soramii. Daca era dupa mine, era sigur cu creveti. Si bineinteles ca mi-am facut pofta zilele urmatoare. Dar, asta e alta poveste, caci pozele sunt in celalalt calculator care cred ca se duce dupa aparatul foto (la centrul de colectarea de deseuri electrice si electronice).
Ingrediente (2 portii):
1 cana orez Arborio (de la Kaufland si destul de ieftin)
1 - 1.5 l supa de pui/legume (am folosit de legume)
3 ciuperci mai mari
1 ceapa rosie
50ml vin alb
1 lingura de unt
1/2 cana parmezan ras
Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o pentru 2 minute. Am adaugat ciupercile si le-am calit si pe ele pana s-au rumenit.
Orezul l-am tras putin la tigaie cu ceapa si ciupercile apoi am adaugat un polonic din supa.
La  risotto, secretul este sa adaugi supa putin cate putin cand cea din urma aproape s-a evaporat. Cred ca de aceea iese si asa cremos.
Dupa primul polonic de supa am adaugat vinul. L-am lasat sa se evapore si am repetat operatiunea cu supa timp de 20 de minute pana s-a gatit orezul.
La sfarsitul celor 20 de minute, la foc mediu, am adaugat untul si parmezanul. Am amestecat putin sa se incorporeze toate ingredinetele, apoi am ornat cu putin patrunjel.

Eu nu am mai adaugat sare deloc. Parmezanul e sarat, am avut putina sare si la supa asa ca nu a mai fost cazul sa adaug si in risotto.
Pofta buna!