contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Pui şi Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 1 litru supa de pui
- 200 gr fasole verde
- o lingura de unt
- 1 ceapa
- 150 ml vin alb sec
- 250 gr orez cu bob lung
- 250 gr piept de pui (deja fiert)
- o jumatate de lamaie
- sare si piper
- 50 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Se pune supa de pui sa dea in clocot intr-o cratita incapatoare. Fasolea verde se curata, se taie in bucati de aproximativ 4 cm lungime si se pune sa fiarba in supa aproximativ 2 minute (pana la inmuiere), apoi se scoate si se lasa sa se scurga. Se topeste untul, se caleste ceapa, la foc mic, aproximativ 3 minute. Turnati apoi vinul peste ceapa si mariti flacara aragazului astfel incat vinul sa fiarba (pentru a se elimina alcoolul) si sa scada repede. Adaugati orezul si lasati sa fiarba circa 3 minute in sosul de vin, pana cand boabele devin translucide. Puneti peste orez un praf de sofran si un polonic din supa de pui, amestecand pana cand orezul absoarbe lichidul. Continuati sa adaugati supa, cate un polonic, amestecand continuu. Dupa un sfert de ora orezul ar trebui sa fie fiert. Daca vi se pare ca boabele sunt inca tari, mai adaugati putina supa (sau apa calda) si lasati-l sa fiarba pana cand capata textura si consistenta dorite. Adaugati legumele fierte si scurse, carnea de pui si sucul de lamaie. Puneti sare si piper dupa gust si lasati totul pe foc inca 3-4 minute. Serviti risotto-ul caldut, cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Nota:
La risotto si pilaf, amestecarea nu se face cu lingura, ci numai prin mişcarea cratiţei. Inainte de a-l pune la prăjit, orezul se spală bine şi apoi se şterge cu un şervet. In acest fel, bobul se va păstra întreg.