contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Supa De Radacinoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai de regim asa, deci nu reteta clasica, asa ca nu a fost niciun sofrito implicat si nici vin dar mie mi-a placut.

Slide1

Orezul a fost Arborio si doar l-am sticlit in putin ulei de masline, usor de tot (ciupercile le-am pus la impresie, aveam in plus unele).

Slide2

Am stins apoi doar cu supa de radacinoase (morcov mov si normal, pastarnac, telina, plus niste ardei gras si o ceapa mica). Pana cand era al dente, mie mi s-a parut cam “in dinte” dar stiam ca urmatoarele portii le mananc mai incolo asa ca n-a fost bai.

Ce a iesit din regim, a fost ca i-am pus la final, dupa ce am stins focul, putin unt si pecorino.

Slide3

Asa ca prima portie a fost de foame.

Slide4

Cu a doua m-am jucat pentru ca vazusem la chef Sebok inele de alte marimi decat cele metalice, facute din diversi cilindri taiati din plastic. Eu nu am niciun fel de inel metalic acasa, asa ca am taiat unul dintr-o sticla de Timisoreana de un litru. Si am vazut ca sticla e protejata de atingerea cu peretii de o folie (in genul celor care se folosesc la inele, sa nu se lipeasca anumite preparate). Habar nu aveam.

Deci asta cu inelul din sticle e misto de tot, ca poti alege multe marimi si le poti face oricand, oricum nu aveam de dat bani pe din alea de inox.

Deci varianta doi:

Slide5

Iar cu ce mi-a ramas, deci ar merge mancat rece, m-am jucat iar, am facut guguloaie cam cat o nuca in folie. Cu tot cu zeama.

Slide6

In pozele mele neartistice arata ca un creier, in realitate arata mancabil, ba s-ar putea face si niste sushi (pseudo) italieni, cu guguloaie de risotto, busuioc si, eu stiu, prosciutto, pancetta prajita, nelimitate ar fi ideile. In poza mea e asa cum e, dar mai am doua guguloaie.

Slide7

Varianta simplificata si mov chilotziu, dupa parerea mea, foarte buna (mai ales dupa doua zile de supa chioara).

rororo