contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rondea De Pulpa La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima perioada postez destul de rar.. Timpul nu-mi mai permite sa ma ocup cum as vrea de acest blog.. plus ca aparatul meu de fotografiat a inceput sa ma cam lase, iar lumina naturala.. cam rar acum.. Am zis totusi sa va aduc o "leguma" foarte la moda, si anume o pulpa de porc :)


Ingrediente:
o bucata de pulpa de porc de cca 1,5 kg taiata rondea, cu sorici cu tot
piper
boia
cimbru
3 cartofi
2 crengute rozmarin
6 catei usturoi

Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul. Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat si depozitat in congelator. Si iata ca i-a venit randul primei rondele, pe care am decongelat-o, apoi am pus-o putin in apa rece, cam o ora (mi-a fost teama sa nu fie prea sarata, dar n-a fost deloc). Am scos pulpa din apa, am sters-o si am taiat-o in doua pe lung, apoi am condimentat-o cu piper, boia si cimbru. Daca pulpa este proaspata, ii adaugati si sare, la mine n-a mai fost cazul. Pulpa condimentata am pus-o in punga de copt, intr-o tava in care am adaugat apa.
Am dat tava la cuptor pentru vre-o ora. Intre timp am curatat cartofii, i-am taiat in 4, i-am condimentat cu piper, boia si crengute de rozmarin. Punga in care s-a copt pulpa am taiat-o si am pastrat sosul in care am pus cartofii. Am asezat deasupra rondelele de pulpa, am pus si cateii de usturoi si am dat tava la cuptor pentru inca vre-o 30-40 minute, intorcand si pulpa pentru a se rumeni pe ambele parti.
Ce a iesit? O bunatate!!
Va invit la masa!!