contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rose Escolha Arca Nova 2009

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

pentru ca nu stiam foarte multe despre vinho verde si istoria lui, am facut ceva research pe internet si am aflat multe lucruri interesante.
vinho verde nu este numai un vin ci este si o regiune cu denumire de origine controlata din nordul portugaliei (minho) impartita in noua subregiuni viticole: balão, lima, cávado, ave, sousa, basto, paiva, amarante si monção. verdele din denumire nu face referire la culoare ci la faptul ca se vrea un vin tanar, proaspat cu alcoolul jos, de pe la 8.5% la 11%. fara a se pozitiona ca vinuri complexe, vinho verde se vinifica atat in alb cat si in rosu sau roze, dar cele mai faimoase sunt cele albe. conform standardelor romanesti ar fi incadrat la vin petiant pentru ca are co2 la o presiune mai mica de un bar.

vinul aici de fata l-am cumaparat de la magazinul cu produse portugheze gala impreuna cu varianta lui alba, pe care o mai degustasem si cu alta ocazie.
cum amandoua vinurile erau din 2009, nu aveam asteptari foarte mari de la ele, acum in 2011, tinanad cont ca recomandarea de consum e pana intr-un an. varianta alba mi s-a parut in faza de declin cu note puternice de drojdii, lipsit de prospetime. rose-ul in schimb nu si-a pierdut de tot viata. mai avea in el o nota de proaspat, de fresh cu accente de capsuna. tare mult mi-as fi dorit sa-l intalnesc in primele lui luni de viata. amandoua vinurile aveau acelasi pret: 25 de lei.




Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com