contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosii Murate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Reteta este preluata de pe reteteculinare de la Lucia ,dar cu unele modificari facute de mine dupa gustul nostru .
Ingrediente :
2 kg rosii cherry coapte
2 capatani de usturoi
5-6 frunze de vita de vie
circa 10 frunze de visin
2 linguri sare grunjoasa(fara iod)
200 ml otet alimentar de 9 grade
boabe de piper negru
2 litri apa
salicil (praf conservant)
6 linguri zahar
Preparare :
Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie.
Asezam in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie .
Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin , piper deasupra si acoperim cu un alt strat de frunze de vita de vie. Deasupra fiecarui borcan punem cate 1 varf de cutit de salicil (praf conservant).
Separat, fierbem2 l apa, si adaugam 200 ml otet , 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si 6 linguri mari de zahar. Cand da in clocot ,turnam solutia in borcane si apoi le capsam imediat si dam borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet .
Asezam apoi borcanele in camara, la loc racoros.
Se consuma ca muratura langa fripturi , mancaruri scazute cu carne.

Articol recomandat de http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/10/rosii-murate.html