contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Roșii Uscate La Soare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC05954
Ma gandeam la zilele placute de vara si la savoarea rosiilor uscate la soare; da, am facut si eu asta vara, pentru prima data, urmand reteta Magdei. Si pentru ca e ultima suta de metri a provocarii Virtual Hug din aceasta luna ii dedic aceasta postare Magdei si blogului sau, pe care eu il apreciez foarte mult.


Gazda provocarii din aceasta luna este Cristina.
DSC05953
Deci. Am folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi, puse pe hartie de copt, acoperite cu tifon pentru a le feri de insecte. Fiind prima data cand am pregatit asa ceva nu mi-am incropit nicio sita (cum am vazut la alte fete), eram curioasa de rezultat. Poate pana la anul o sa improvizez ceva pentru uscat legume...
In acest timp am tot verificat rosiile, sa nu le usuc prea tare; bucatile prea mari pot mucegai, deci trebuie putina atentie.
Cum am terminat operatiunea ”uscare” am asezat in borcane straturi alternative de rosii; intre straturile de felii de rosii am presarat sare de mare, am pus din loc in loc piper mozaic (boabe),  si usturoi (eu am pus ceva mai multicel, pentru ca imi place foarte mult usturoiul conservat...)
DSC05952
Am turnat peste rosii ulei de masline (merge si floarea soarelui), pana le-am acoperit, am pus cateva frunzulite de busuioc si am inchis borcanul.
Am pastrat la frigider.
Nici nu pot descrie in cuvinte cat de bune au fost! Multumesc, Magda!
DSC05946