contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosiile-10 Motive Pentru A Consuma Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  1. Rosiile contin 90% apa , 4%glucide si 1% proteine, avand importante cantitati de vitaminele B1 ,B2, PP, A, C  precum si acizi organici , licopen, potasiu, fosfor, fier si calciu acestea gasindu-se in legumele ajunse la maturitate.Are proprietati astrigente,diuretice,laxative,antioxidante,dezintoxicante si alcanizante ale sangelui.
  2. Consumata sau aplicata cruda rosia este un "medicament".Problemele urinare, intestinale, artrita isi gasesc remediu in aceasta leguma.Deasemenea poate fi aplicata local pe piele la arsuri, intepaturi de insecte, acnee.
  3. Hidrateaza si mineralizeaza organismul.100g rosii asigura 50% vitamina C, DZR*
  4. Este aliatul de nadejde a celor care vor sa slabeasca si reprezinta o optima solutie cosmetica antiimbatranire.
  5. Licopenul di compozitia lor este un puternic antioxidant si protejeaza pielea de razele ultraviolete.
  6. In bucatarie este ingredientul de baza al sosurilor salatelor si conservelor pentru iarna.
  7. Sucul de rosii este cel mai aperitivul cel mai usor, avand doar 35 calorii la un pahar.
  8. Protejeaza de infectii,datorita vitaminelor A si C.
  9. Au efecte anticancerigene atat la barbati cat si la femei.
  10. Rosiile cosumate la cina iti garanteaza nopti pasionale,proprietatile afrodiziatice fiind binecunoscute.

                                                                                                                       * Doza Zilnic Recomandata
  Imagine preluata de pe: www.emaramures.ro


Articol recomandat de http://danagaby.blogspot.com/2009/10/rosiile-10-motive-pentru-consuma-rosii.html