contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Roşiile, Elixirul Tinereţii!

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sunt benefice pentru sănătate, reduc riscul apariţiei cancerului şi bolilor cardiovasculare şi ne ţin departe de depresii. Mai au şi acţiune benefică asupra pielii, a părului, a ochilor şi a unghiilor.Roşiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, o singură roşie conţinând peste 50% din necesarul de vitamina C al unui adult. Ele mai conţin un procent însemnat de fosfor organic, potasiu, calciu, magneziu, acid oxalic şi sulf, substanţe benefice organismului. Pentru că roşiile crescute în sere nu au acelaşi conţinut de nutrienţi precum cele crescute în mod natural, acum e momentul să ne orientăm spre cele de grădină, foarte sănătoase, cultivate în mod tradiţional, fără exces de fertilizanţi.
Cercetătorii coreni au ajuns la concluzia că persoanele care consumă chiar şi numai câteva roşii pe săptămână au un risc scăzut de apariţie a bolii Alzheimer.

Roşiile sunt benefice în următoare afecţiuni:
- Afecţiuni ale sistemului osos - reglează metabolismul ţesutului osos şi influenţele hormonale asupra osului, care devine mai rezistent, scăzând riscul apariţiei osteoporozei
- Bolile cardiace - consumul de roşii protejează împotriva infarctului şi a aritmiilor cardiace
- Cancerul de prostată - bărbaţii care consumă frecvent roşii au un risc mai scăzut cu 40% de apariţie a acestei boli
- Obezitatea şi diabetul de tip II
- Reumatism
- Tromboflebită – consumul de roşii protejează vasele şi previne apariţia acestei boli
- Astmul şi infecţiile pulmonare - licopenul conţinut de roşii este eficient în cazul inflamaţiilor pulmonare şi reduce riscul de apariţie a astmului

Cum le alegem?

Pentru a beneficia din plin de calităţile miraculoase ale roşiilor, trebuie să căutăm roşiile de grădină, de culoare foarte intensă, închisă. Acestea sunt mai bune şi conţin mai mulţi fitonutrienţi, precum licopenul. Fitonutrienţii din roşii devin mai concentraţi dacă acestea sunt preparate sub formă de sos sau pastă şi mai uşor absorbabili dacă asociem roşiile cu ulei de măsline. Salatele de roşii trebuie consumate imediat după ce sunt preparate. O salată pregătită cu mult timp înainte de masă îşi pierde din proprietăţile nutritive.

Cura cu suc de roşii

Sucul de roşii se recomandat a fi băut în tot timpul anului, dar mai ales acum, când poate fi preparat din roşii proaspete. Cantitatea optimă de suc de roşii este de 250-500 ml pe zi. Curele cu suc de roşii se efectuează timp de 3-4 săptămâni, câte trei pahare pe zi, pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Pentru a beneficia din plin de cură este bine să combinăm roşiile cu alte produse complementare. Astfel, în afecţiuni hepatice este indicat să consumăm suc de roşii amestecat în cantităţi egale cu suc de morcov. Se beau trei căni cu suc proaspăt pe zi, cu 35-40 de minute înainte de masă. Pentru tratarea reumatismului se combină sucul de roşii cu sucul de ţelină în proporţii egale, iar pentru afecţiunile stomacale sau ale sistemului digestiv se amestecă două părţi de suc de roşii cu o parte de suc de cartofi. Sucul proaspăt de roşii este indicat tuturor şi pentru proprietăţile sale de detoxifiere a organismului. Prin conţinutul ridicat de pectină, roşiile absorb toxinele de la nivelul intestinelor. În cazul fumătorilor, consumul de suc de roşii proaspăt reduce considerabil efectele nocive ale tutunului asupra organismului. El diminuează acţiunea negativă a gudronului din fumul de ţigară asupra sângelui, acţiune extrem de nocivă care determină apariţia diverselor boli. Cercetătorii au descoperit că şi bolile de ochi sunt mai rar întâlnite la persoanele care au o dietă bogată în antioxidanţi, mai ales la cei care consumă suc de roşii în cantităţi importante.

Salata de roşii în fiecare zi

Porţia ideală pentru un adult este de 150-200 de grame de salată de roşii pe zi. Salata trebuie preparată numai cu ulei presat la rece (de măsline sau de floarea-soarelui), deoarece numai în prezenţa grăsimilor pe care le conţine uleiul, substanţele importante din roşie pot fi asimilate de organism. Pentru un gust mai bun, în salată este de preferat să adaugăm suc proaspăt de lămâie în loc de oţet.
Timpul.md

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com