contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Coustard Dukan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
060
Rulada asta este un deliciu, am ochit-o prima oara pe site-ul doctorului Dukan (de i-am dat si un share pe facebook), apoi pe my dukan diet si, in final, am salivat si la postarea Laurei Adamache. Asta este varianta la care am ramas in final, mai ales pentru ca foloseste in blat iaurt care e mai usor de integrat in spuma de albuse decat crema de branza recomandata in alte retete. Crema am facut-o din vanilie caci cacaua este alimente tolerat in Dukan si cum poti manca maxim doua alimente tolerate pe zi, prefer sa-mi pastrez a doua varianta pentru un eventual alt fel. Bine ca de am chef de crema de cacao, fac crema de cacao, ca doar nu e o reteta batuta in cuie.
Pentru blat, avem nevoie de:

  • 6 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri iaurt natural 0% grasimi
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingura lapte de praf degresat
  • 2 lingurite de indulcitor lichid rezistent la copt 
  • un plic praf de copt

Aprindem focul in cuptor pe care il preincalzim la 160 grade C. Intr-un bol, amestecam toate ingredientele cu exceptia albusurilor si le omogenizam. In alt castronel, mixam albusele cu putina sare pana devin spuma teapana. Amestecam albusurile cu crema din galbenusuri si iaurt, nu mai mixam si amestecam cu grija cu o lingura de lemn de sus in jos, in asa fel incat sa nu distrugem bulele de aer din spuma. Tapetam o tava -  eu una am folosit tava cuptorului, e perfecta pentru reteta asta, tapetam cu foaie de copt, turnam cu grija blatul din albusuri, nivelam cu lingura de lemn si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora pana prinde o minunata culoare aurie. Verificam daca e facut infigand o scobitoare in blat. Daca iese curat, e gata. Daca nu, mai lasam cinci minute la cuptor si incercam iar. Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca nitel  dupa care desprindem usor folia de copt de pe blat.
046
In timpul cat se coace  blatul, facem crema pentru care avem nevoie de:
  • 400 ml lapte degresat
  • 4 galbenusuri
  • o lingura amidon
  • 2 lingurite indulcitor lichid
  • esenta de vanilie (sau alta esenta dupa gust)
Amestecam intr-o craticioara indulcitorul, amidonul, esenta  si galbenusurile, apoi incepem sa pune, cate putin lapte pana omogenizam ingredientele, turnam si restul de lapte mestecand, aprindem focul, il dam la flacara mica, punem craticioara pe foc si incepem a amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa amestecul, il tragem deoparte si-l lasam sa se raceasca, aoperit cu o folie de plastic pentru alimente ca sa nu faca deasupra o crusta uscata.

Asamblarea: este foarte simpla. Intindem crema cat mai uniform peste blat, incepem a rula mai lejer, infasor nu strans in jurul ei folie alimentara din plastic pe care o inchhid la capete si o bag la frigider, de obicei peste noapte (daca rezist atat de pofta ).

A doua zi, inainte de a taia rulada, am presarat deasupra ruladei scortisoara, condiment dupa care sunt innebunita si care a dat un plus de gust si de aroma bunatatii. Scortisoara poate fi inlocuita cu indulcitor pudra sau cacao ori nucsoara - de ce nu, poate putina cafea ness dar doar putina, de gust. 

E o bunaciune foarte usoara si absolut delicioasa. 

076