contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Banane Si Crema De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


V-am spus eu ca a inceput sa-mi placa sa fac rulade. :) Drept dovada aceasta rulada cu crema de vanilie si banane, pe care am facut-o a doua oara in cateva saptamani. Imi place sa fac rulade pentru ca se pot umple cu diverse creme, in cazul de fata o crema de vanilie, care se poate face cu budinca, cu oua, asemenea cremei de cremsnit, cu unt, frsca sau ce va place. De aceasta data am optat pentru o crema care ii place foarte mult lui Alex si anume crema de la prajitura Krem a la krem. 

Pentru blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-2 linguri ulei
-4 linguri faina
 
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura pana se inglobeaza. Se toarna amestecul pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu pentru rulade folosesc intotdeauna tava de la aragaz. Se coace blatul 14 minute (dupa cuptorul meu :) ). In tot cazul cand incepe sa devina auriu pe margini, e gata. Eu niciodata nu aplic metoda cu rulatul blatului intr-un prosop umed, pentru ca am patit-o o data. De atunci las blatul cateva minute sa se racoreasca, apoi desprind hartia si cand rulada s-a racit, pun crema si rulez eventual ajutandu-ma de hartia de copt. 
 
Pentru crema:
-1 plic crem Ole de vanilie
-220 ml lapte
-200 ml frisca lichida

Se pun toate intr-un bol si se mixeaza pana devine o crema spumoasa . Se pune crema pe blat si se intinde uniform, se pun doua banane si se ruleaza strans. Se pune rulada in frigider o ora dupa care se orneaza dupa preferinta.