contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Biscuiti, Nuci Si Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va prezint o varianta rapida de rulada, una cu biscuiti, absolut delicioasa :) Nu stiu exact cine a inventat reteta sau cine a prezentat-o prima data ( dar daca persoana respectiva vede aceasta postare o rog sa lase linkul pentru a-l pune si eu la sursa), dar îi multumesc pentru aceasta idee. 
De cele mai multe ori am vazut-o cu nuca de cocos, dar eu am facut-o cu nuca normala si caramel, a fost o nebunie :0
Ingrediente:
Blat:
350 g biscuiti
200-220 ml lapte
100 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie

Crema:
150 g unt
70 g zahar pudra
50 g nuca macinata

Mod de preparare:
Blat:
Biscuiti se faramiteaza si se amesteca cu zaharul pudra si cacaua. Laptele caldut se amesteca cu vanilia si se toarna peste biscuiti. Trebuie sa framantati putin compozitia pentru a intra laptele in totti biscuitii si sa obtineti o masa usor de modelat. Daca este nevoie mai adaugati putin lapte caldut.
Compozitia btinuta se pune intre doua folii transpartente si se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire de aprox. 30x30.

Crema:
Untul se freaca cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga sosul caramel si nucile macinate si se omogenizeaza.

Peste foaia de biscuiti se intinde crema in strat subtire, apoi se ruleaza cu grija, cat mai strans. Ruloul se inveleste in folie si se pune la frigider pentru cel putin o ora, apoi se taie 
in felii si se aseaza pe un platou.