contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sfarsit de luna si o noua provocare.Ador aceste provocari organizate de Ama si sunt  ca un copil in asteptarea jucariilor pana primesc e-mailul prin care mi se da o noua "sarcina".
Luna acesasta mi-a fost "repartizat" un blog tare dragut, cel al  Irinei unde am gasit o multitudine de retete din care cu greu am reusit sa ma opresc la una.
In final am optat pentru aceasta rulada, care e buna atat pe platoul de aperitive cand ai musafiri sau  chiar pentru micul dejun.
Este o reteta simpla si delicioasa
Pentru aluat avem nevoie de:
150 gr cascaval ras
50 gr unt temperatura camerei
 sare, piper
Am amestecat cascavalul cu untul pana a devenit un aluat omogen.
Iar pentru umplutura:
 250 gr branza vaci
 1/4 ardei gras verde
 1/2 ardei capia rosu
marar masline sare, piper, chlilli
Eu ardei capia n-am avut decat copt, asa ca am optat pentru el, iar pe langa branza de vaci am adaugat si o lingura branza de burduf
Branza se amesteca pana devine cremoasa(a mea a fost fiinca am folosit quark)
dupa care am adugat toate ingredientele, mai putin maslinele. Aluatul l-am intins pe o hartie de copt si cu ajutorul unei pelicule alimentare am intins foaia cat mai subtire
Dupa ce am intins foaia, am pus branza si am nivelat si la final am adugat si maslinele
Ajutata de hartia de copt am rulat cat de strans am putut, dar cu atentie sa nu se rupa.Dupa ce am format sulul am dat la rece.Trebuie sa stea minim 3-4 ore, dar de recomandat este sa stea pana a doua zi.
Daca nu aveti ardei proaspeti si folositi ca mine copti, aveti grija sa ii stoarceti bine, iar cascavalul sa fie unul mai tare, pentru ca foaia sa fie cat mai ferma.Aveti grija la branza de vaci sa nu aibe zer,daca da, stoarcet-o intr-un prosop ca sa nu riscati sa se inmoaie rulada.
Pare tare fragila dar defapt este fragilitatea de o face delicioasa.