contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Gem De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Astazi am avut invitati la masa... da, doi prichindei colegi de-ai Isabellei. Si in afara de meniul construit de domnisoara din dotare, a trebuit sa fac si ceva dulce pe placul celor mici dar si al celor mari. Asa ca ieri am comis aceasta rulada foarte frageda si irezistibil de gustoasa. 
Ingrediente: 
  • 3 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 60 g ulei de porumb (poate fi folosit oricare tip)
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 8 g praf de copt
  • gem de piersici pentru umplut
  • ciocolata si zahar praf pentru decorat
Am zbatut intii bine de tot, zaharul si zaharul vanilat impreuna cu ouale, pina ce acestea din urma s-au deschis la culoare, apoi am adaugat uleiul si am mixat in continuare. Am adaugat cite un pic din faina cernuta impreuna cu praful de copt, iar aproape de sfirsit am adaugat sarea. 
In tava de la aragaz tapetata cu hirtie de copt, am rasturnat compozitia si am bagat blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15 minute. 
Am lasat sa se raceasca un pic asa pe hirtia de copt, am pus din abundenta gem de piersici, am rulat incet cu ajutorul hirtiei, am impachetat intr-o coala de aluminiu/staniol... spuneti cum vreti si l-am lasat asa pina dimineata, cind l-am taiat felii destul de grosute (10-12 buc), am decorat cu ciocolata topit in baie de aburi si am presarat zahar praf.
Rapida, frageda, dar mai ales, delicioasa...
Va poftesc sa serviti, ca sa va convingeti !