contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Gem Foarte Usoara

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
esenta de vanilie, etc.
Preparare:
Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam , cat timp batem albusurile spuma (separat) .
Punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie).Punem compozitia intr-o tava mai inalta tapetata cu hartie de copt. Ca fapt divers a mea tava are dimensiuni de 29x42.
Punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min. Dupa primele 8-10 minute deschidem cuptorul si intepam foaia cu o scobitoare ca sa nu se umfle. Imediat ce o scoatem din cuptor, punem foaia pe un prosop umed si o rulam. O lasam cateva minute.
Desfacem foaia o ungem cu dulceata, gem, creama de cicolata. Apoi incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed, ca sa nu crape foaia.
O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator ( pt max. 10 min) .
O puteti orna dupa dorinta. Eu am imbraca-o in ciocolata alba, peste care am pus si fulgi de cicolata pana sa se intareasca glazura,