contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am facut aceasta reteta acum ceva vreme, dar cum pozele se ratacisera, abia acum i-a venit randul pe blog. Pieptul de curcan este o carne foarte buna pentru rulada, fiindca dimensiunea ne permite sa o umplem si sa o rulam. Si pentru a aroma carnea destul de fada de curcan, am folosit un sos dulce si picant, foarte bun.

Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
  • 1 piept de curcan dezosat (avea 900g)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei rosu sau verde
  • 1 felie cascaval (cam 70 g)
  • 1 ceapa
  • o mana de nuci (40 g)
  • 1 linguri miere
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita crema de hrean
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri ulei
  • oregano, sare, piper
  • 1 pahar de vin (optional)
Facem un sos din mustar, 2 linguri ulei, hrean, boia, miere, sare, piper si oregano si il lasam sa stea pana pregatim restul ingredientelor. Tocam marunt ceapa si o calim intr-o lingura de ulei 1-2 minute, dupa care adaugam si ciupercile taiate cubulete. Presaram putina sare si le fierbem pana scade apa ciupercilor. Lasam sa se raceasca, timp in care pisam nucile.
Pieptul de curcan il desfacem intr-o singura bucata, daca se poate. Al nostru era taiat in 2, asa ca fiecare bucata am desfacut-o si le-am batut tinandu-le intre folie alimentara, pentru ca sa nu se rupa carnea. Ungem bucatile de carne cu sos si presaram un strat de nuci macinate. Pe ceva mai mult de jumatate din suprafata adaugam ciupercile si presaram fasii de cascaval si de ardei.
Rulam carnea si o prindem cu scobitori pentru a o fixa sau o puteti lega cu sfoara alimentara. Asezam rulada in tava si o ungem cu sos, daca a mai ramas, sau cu putin ulei daca nu. Punem in tava 1 cana de apa si 1 pahar de vin rosu, acoperim cu folie de aluminiu si gaurim folia din loc in loc cu o scobitoare. Dam la cuptor 45 minute la 200 de grade, apoi dam la o parte folia si lasam inca 20 de minute sa se rumeneasca.
Lasam rulada sa se raceasca, scoatem scobitorile sau taiem sfoara si o servim rece sau calda, socotind ca 100 de grame au aproximativ 210 calorii.

 

 




Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com