contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Pasare (tigai Ceramice, 2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am incercat si tava ceramica Bergner din produsele ceramice comandate pe net (http://www.megaokazie.ro/Tava-ceramica-Bergner-5816,p-1775.html), o tava facuta in totalitate din ceramica, groasa, rezistenta, buna de facut chec in ea, dar si orice alt fel de mancare care merge la cuptor. Singura diferenta este ca pe site tava arata ca si cum ar fi intinsa, de aragaz, cand ea, de fapt, este ca o tava de chec.

Pentru rulada am batut un piept de pui, l-am sarat si l-am stropit cu puţină zeama de lamaie ca sa se fragezeasca. Am adaugat un morcov mic, curatat, spalat si taiat in cateva fâşii, pe lungime, cateva felii de sunca de porc - e bun si kaiserul, ideea este sa aiba un pic de slăninuţă ca sa dea un plus de fineţe pieptului de pasare, si un catel de usturoi taiat felii subtiri.

Am rulat, am legat cu sfoara, am pus in tava, am adaugat piper, condimente, verdeata tocata, am uns cu putin ulei, am adaugat cca 100 ml apa si bucatile de morcov si de sunca ramase, dupa care am dat tava acoperita cu folie la cuptorul incins, la foc tare (200 grade) timp de minim o ora.

Dupa o ora, am scos folia si am mai redus focul, lasand sa scada toata apa din tava. In total rulada a stat cca o ora si 20 de minute la cuptor, dupa care am scos tava pe un fund din lemn si am lasat sa se raceasca.

Rulada rece am portionat-o si am servit-o ca aperitiv. A iesit foarte fina, cu gust pronuntat de usturoi (cui nu-i place, sa nu puna) si in consecinta zilele astea voi repeta aceasta rulada, pt ca data trecuta abia am avut timp sa gust, ca a si disparut de pe masa.

Pofta buna! :)
Tava ceramica Bergner arata asa: