contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada De Porc Cu Caise Si Ceapa Caramelizata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  E timpul să începem să ne gândim la masa de Crăciun.Cred că în fiecare familie e perioada cea mai efervescentă a anului.Îmi place să fie masa înconjurată de familie și prieteni.Ce punem masă ? În general punem ce putem, dar îmbrăcat în haină de sărbătoare.Mie îmi place să îmbin tradiția cu actualitatea. Iar friptura asta poate sta foarte bine pe o masă de sărbătoare. 

 INGREDIENTE:
 -1-1,2  kg pulpă de porc
 -sare, piper după gust
 Ptr.umplutură
 -50 g caise uscate, înmuiate peste noapte în apă caldă, scurse și tocate fin
 -20 g de fulgi de migdale zdrobiți
 -o lingură de pesmet
 -2-3 linguri de pătrunjel verde tocat
 -2 linguri de ulei
 -sare, piper după gust
 Ptr. servit:
 -6 cepe roșii
 -20 g unt
 -o crenguță de rozmarin
 -o lingură de ulei
 -3-4 linguri de oțet balsamic
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tăiați carnea în așa fel încât să o puteți rulă.Sărați și piperati.



 2.Amestecați ingredientele pentru umplutură, asezonati-o ,apoi întindeți-o peste carne.Rulați și legați cu sfoară.Puneți ruloul într-o tavă potrivită stropită cu ulei și adăugați un pahar de apă.
 3.Coaceți în cuptorul încins la 180 *C, timp de cca 50 de minute, sau până ce carnea este pătrunsă.La jumătatea timpului întoarceți ruloul.Stropiți din când în când cu sosul format în tavă.
 4.Tăiați o treime din vârful cepelor ca să se vadă straturile de foi.

 5.Încingeți untul și uleiul într-o cratiță care să cuprindă cepele, ce va merge la cuptor,adăugați cepele cu tăietura în jos și prăjiți-le 5 minute până se rumenesc.Condimentați cu sare și piper și adăugați crenguța de rozmarin.

 6.Adăugați oțetul blasamic și amestecați ca să deglasati fundul crăticioarei, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptorul încins la 140 *C, sub mediu,timp de o oră o oră și un sfert, până se înmoaie ceapă.După 30 de minute, scoateți folia și întoarceți ceapa invers, cu tăietură în sus și continuați coacerea fără folie.Verificați din când în când, dacă lichidul s-a evaporat adăugați câteva linguri de apă.Pentru servire turnați glazura din cratiță peste ceapă.
 7.Serviți rulada alături de ceapa caramelizată în oțet balsamic  și dacă doriți, piure de cartofi presărat cu bacon prăjit și ceapă verde .


 Poftă bună !