contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Din Piept De Pui Cu Oua Fierte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



A trecut si Pastele si am ramas cu multe oua fierte, ca de obicei. Nu vopsesc niciodata mai mult de 20, dar mai si primesc si atunci clar raman. Mereu incerc sa le reutilizez in salate sau alte mancaruri, astfel incat sa nu le arunc.
Reteta de față am gasit-o in revista Clic! pentru femei, aprilie, 2015.
 
Ingrediente:
450-550g fileuri piept de pui,
250g miez de paine,
2 oua crude,
5 oua fierte,
150ml lapte cald,
1 fir de usturoi verde,
1 fir de ceapa verde,
piper cu usturoi Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Fileurile din piept de pui le bati usor cu ciocanul de snitele pentru a le fragezi intre folii alimentare, pentru a nu stropi bucataria :P Le condimentezi cu sare si piper, proaspat rasnite.
Miezul de paine il tai cubulete-puteti folosi doar alba, dar eu am avut si neagra si cu seminte, asadar le-am combinat(foto 1)-apoi le inmoi in laptele cald -nu-l turnati pe tot dintr-o data, ci treptat, si le pasezi cu ajutorul unei furculite(foto 2), pana se inmoaie painea bine. Cele doua oua crude le bati ca pe omleta si amesteci cu ceapa verde si usturoiul tocat(foto 3). Eu nu am gasit usturoi verde, am folosit un catel de usturoi. Apoi, amesteci ouale cu painea si amesteci bine(foto 4).

Pentru un gust mai intes, asezonati cu jumatate de lingurita de usturoi si piper macinat de la Kotanyi (foto 1, jos). Asezi fileurile de pui pe o folie de aluminiu, unele peste altele, usor suprapuse, in maim ulte straturi (foto 2, jos). Intinzi umplutura peste fileuri, asezi ouale fierte, descojite, (foto 3, jos) rulezi cu ajutorul foliei si o prinzi bine la capete. Mai poti folosi inca o folie de aluminiu pentru a strange bine rulada. Eu am mai folosit inca doua folii :P

Intr-o tava cu putina apa pune rulada(foto 4, sus) si da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 30 de minute, dupa care indepartezi usor folia si o lasi la rumenit 10 minute, stropind-o din cand in cand cu supa de legume sau carne, daca aveti.
Serviti rulada cu o salata de cruditati.
Noua ne place mult salata de castraveti cu ceapa verde.

Am avut si saratele cu branza, facute dupa reteta de aici.