contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri De Curcan Cu Cașcaval și Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Weekend-urile sunt, de regulă, momentele când pun stăpânire pe bucătărie. Și când am mână liberă să mă joc, să combin necombinabile (pentru unii) sau să reinventez mâncăruri fade.  Așa am încercat, zilele trecute, aceste rulouri de curcan cu ananas, însoțite de cartofi prăjiți la cuptor și două sosuri delicioase: de muștar cu miere și de roșii cu suc de rodie.

Pentru 4 persoane, aveți nevoie de 4 fileuri de piept de curcan, de circa 100 g fiecare, 4 felii de șuncă Praga foarte subțiri, 4 lingurițe muștar, 2 felii de ananas din compot, 4 bastonașe de cașcaval, cam de 1 cm grosime, sare, piper, un ou, câteva linguri de făină, 5 linguri de pesmet, 2 linguri de parmezan ras și 6 linguri de ulei de măsline.

Fileurile se bat bine cu ciocanul de șnițele, până se obțin niște foi de carne ce pot fi rulate. 

Fiecare bucată de curcan se unge cu muștar, se pune deasupra felia de șuncă, ananasul tăiat bastonașe și cașcavalul, sare și piper, și se rulează bine.


Rulourile se trec prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin pesmetul amestecat cu parmezanul. Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți rulourile la foc mic, până se rumenesc.

Serviți fierbinți, cu cartofi la cuptor și sosuri de muștar și roșii cu rodie.

PS: pentru o aromă mai deosebită, folosiți muștar cu hrean și înlocuiți cașcavalul clasic cu Emmentaler sau brânză cu mucegai. Iar în loc de cartofi la cuptor, cu un piure de cartofi mov și sfeclă roșie.