contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri De Vinete Cu Ricotta Si Coulis De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure de legume si/sau fructe pasate. In aceasta reteta un coulis de rosii, aromatizat cu busuioc si usturoi, este alaturat feliilor de vinete gatite pe gratar si umplute cu o mixtura pe baza de branza ricotta. Este un preparat simplu si foarte gustos, plin de aroma, cu o textura placuta si decorativ.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
1 cutie (circa 400 g) cu rosii tocate
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de zahar
4 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi, tocati marunt
6 linguri de busuioc proaspat, tocat
2 vinete medii, curatate de cozi si taiate felii pe lungime (felii groase de circa 1 cm)
250 g branza ricotta
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
Parmesan ras, pentru servit

Instructiuni:
Se prepara mai intai un coulis de rosii. Se proceseaza rosiile intr-un blender pana ce se obtine un piure omogen.

Se incinge o tigaie la foc iute. Se adauga 1 lingura de ulei. Cand acesta este incins, se adauga usturoiul si se gateste la foc mediu, circa 20 de secunde.

Se adauga piureul de rosii si se gateste 5 minute, amestecand frecvent. Se adauga sare, piper, zahar si o treime din busuioc. Se continua gatitul pana ce sosul se ingroasa. Se pune coulis-ul deoparte.

Se ung feliile de vinete cu ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge bine gratarul de la OutdoorChef Ascona 570 MX. Se frig feliile de vanata 2-3 minute pe fiecare parte, cu capacul coborat, pana ce se inmoaie si capata urmele specifice de gratar. Se transfera apoi pe suprafata de lucru.

Intre timp se amesteca branza ricotta cu sare, piper si restul de busuioc. Se pune o cantitate de mixtura de branza pe fiecare felie de vanata. Se ruleaza. Se servesc rulourile de vanata asezate pe un pat de coulis de rosii, stropite cu putin coulis, ornate cu frunze proaspete de busuioc si presarate cu Parmesan ras.

Nota: Aceasta este una dintre retetele delicioase preparate de mine la evenimentul “Fun & Grill” care a avut loc intre 30 martie – 1 aprilie 2012 la casa “Mara” din Slanic-Prahova.