contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri Picante De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iata un meniu de weekend, destul de aspectuos dar in acelasi timp foarte rapid, care sa va permita sa va ocupati si de altceva decat de bucatarie. Fara sa fie de mari pretentii aceste rulouri de pui le puteti folosi cu succes daca aveti oarece musafiri, prieteni in vizita sau mai stiu eu ce puneti la cale in acest sfarsit de saptamana. Si ca sa vedeti cat de" universal valabile" sunt puteti pregati aceste rulouri picante de pui si pentru gratarul la iarba verde. Ingredientele sunt si ele foarte simple, la indemana si ieftine, adica:
Ingrediente(pentru cca 3 portii):
-3-400 g piept pui fara piele si os,
-150-2oo g sunculita afumata,
-sare,
-piper alb macinat,
-o legatura de patrunjel verde,
-2 ardei mici rosii si iuuti,
Preparare:
Pieptul de pui se spala, se taie in fasii pe lungime si se bate cu ciocanul de snitele asa incat sa rezulte bucati cu latimea de vreo 5-6 cm. Sunculita se feliaza foarte subtire pe lungime(eu am luat-o feliata gata), iar patrunjelul se toaca foarte marunt.
Fasiile de piept se sareaza si se pipereaza dupa gust, se presara din abundenta cu patrunjel, se acopera cu o felie de sunca, se pune si o fasie de ardei si se ruleaza cat mai strans asa incat sa rezulte un rulou nu prea gros(vreo 3 cm in diametru). La grosimea aceasta rulourile se vor praji foarte repede. Rulourile se prind in scobitori si se pregatesc pe gratarul incins, intorcandu-le pe toate partile.
Nu aveti decat sa le alaturati o salata sau altceva si veti obtine o masa rapida si delicioasa. Pentru cei care nu inteleg ce e cu iuteala asta, asa ca mine, ardeiul iute se poate inlocui cu unul gras total "neagresiv".
Cam aceasta este toata treaba cu aceste rulouri picante de pui. Ideea mi-a venit urmarind cum se fac niste rulouri de peste si m-am gandit cum sa imbogatesc pieptul de pui, pe care de altfel il folosim foarte des. Adevarul este ca sunculita si patrunjelul din abundenta ii schimba total gustul...


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com