contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sa Incepem Ziua Cu Nautilus Si Cafeaua Julius Meinl

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   


by Alice albinutza

   Sa ne incepem ziua cu Nautilus si cafeaua Julius Meinl. De-acord? Eu zic ca da! Dependenta din mine striga: sa fie coffee la orice ora! Un espressor cu capsule, perfect pentru uz casnic, e numai bun sa-mi faca ziua exuberanta.  Il ador si-l tin pe langa mine. E mic, usor si rosu, e Nautilus S01HS si vine direct de pe Coffestore.ro. Are un design ergonomic si  revolutionar, Thriller-Sf-istico chiar, caci a sa curbura iti aduce aminte de Alien. But hei...  i'm a big fan of King, asa ca un red alien ce-mi aduce cafeaua in fiecare zi nu ma deranjeaza deloc :))
 

  Are doar 5kg si adera perfect pe suprafata cu ajutorul unor mici ventuze de cauciuc. Funtioneaza simplu, eficient si rapid si mai ales nu face zgomot. E silentios, un mic zvanc-zvanc si cafeau e gata. Are o pompa de inalta presiune de 17 bari, un tanc de apa de capacitate mare, 1.2 litri.
     Pentru a prepara cafeaua, fara efort si mai ales fara a face mizerie e un espresor ce functioneaza pe baza de capsule. Ridici trapa si Nautilus isi dezvaluie frumusetea interioara. Un mic locas, perfect rotund, e locul in care introduci capsula de cafea, apoi  lasi trapa jos si procesul poate incepe. Led-ul verde iti indica acest lucru. Led-ul blue e cel care iti da drumul sa tragi maneta din pozitia Stop in cea de coffee si imediat il auzi pe Nautilus cum lucreaza pentru tine. Cafeaua e gata.
       Poti face espresso lung sau scurt, iar dispozitivul de cafea e ajustabil, reglabil in functie de marimea canii.
     Capsulele sunt eliminate intr-un compartiment special ce poate adaposti 15 capsule.
     Toate piesele exterioare se spala usor cu putina apa.
   Cu Nautilus poti porepara Espresso lung sau scurt, Filter coffee, Hot water, Heat and froth the milk, Cappuccino and latte macchiato, si foarte important e ca are si programe speciale de decalcifiere, evacuarea apei din circuitul interior in cazul neutilizarii pe o perioada indelungata.
    Espresorul Nautilus foloseste capsule de cafea Julius Meinl pe care le gasiti online in mai multe variante.
   Eu sunt incintata de Nautilus cel cu capsule in special pentru ca nu face mizerie, adica eu nu fac mizerie. Mi se intimpla destul de des dimineata sa dau cafea pe langa in timp ce umpleam cosului filtrului cafetierei. Acum e mult mai simplu: doar pun o capsula. Iar marele avantaj al espresoarelor cu capsule e faptul ca ai mereu aceeasi savoare la fiecare cana de cafea. Si asta ma bucura enorm! Asa ca da: il ador pe Nautilus S01HS, my red alien!
   Sa savuram o cafea!