contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Saculete Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Saptamana aceasta m-am gandit sa fac o prima reteta dintr-o revista cu retete mediteranene. Asa cum saculetele acestea aratau foarte bine am spus ca merita sa le fac. Plus ca interiorul este plin de legume, asa cum ii place sotului si branza. Dar sa trecem la treaba:

ingrediente pt cca 20 de saculete

Am facut putina pasta philo, folosind 400 gr de faina,200 ml apa si 3 lg ulei de masline. Am lasat-o sa se odihneasca putin apoi am facut foi foarte subtiri pe care in teorie ar fi trebuit sa le las sa se usuce cca 15 minute dar eu am trecut direct la munca :D.

Apoi cu cca 2 ore inainte de a face foaia am facut umplutura de legume. Pentru aceasta avem nevoie de : 1 vanata mare, 1 dovlecel, 2 rosii,1 morcov,1 piciorus de telina,1 catel de usturoi, putin patrunjel,cca 100 gr cascaval. Taiem vanata cubulete micute, punem ceva sare deasupra si lasam sa scoata apa din ea, cca 15 minute, apoi o stoarcem.Calim usturoiul in ceva ulei, apoi adaugam telina si morcovul taiat cubulete. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam vanata si dovlecelul taiat si el cubulete. Adaugam si rosiile taiate tot cubulete, apoi patrunjelul taiat marunt, sare si piper. Acoperim si lasam inca cca 15 minute a.i. sa se coaca legamele. Dupa cca 1 ora, adaugam si cascavalul taiat sau ras. Amestecam bine si lasam deoparte.

Luam o foaie de aluat, si taiem patrate de cca 15 cm .punem o lingura de compozitie de legume, adunam sus marginile si legam ca pe un saculet cu un fir de iarba de ceapa.(sincer nu stiu cum sa ii spun altfel, sunt niste cepusoare foarte mici, care au niste frunzulite tip iarba ce se folosesc in bucatarie. Pt cei care sunt prin Italia, erba cippolina :D) *

Continuam pana terminam toata compozitia * apoi dam la cuptorul deja incins la 200°C pt cca 20 minute. Ca sa prinda culoare mai bine, se pot unge cu un out batut cu putin ulei, ceea ce eu nu am mai facut din graba. Sunt foarte aspectuoase si sunt si bune la gust. Asta pt cei carora plac legamele, dar eu raman tot la deserturi :D

Pofta buna!*