contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sakura Mochi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Unul dintre dulciurile japoneze preferate ;) Chiar daca in Tokyo florile de cires s-au scuturat, mai sunt inca zone unde ciresii sunt inca in floare sau unde inca n-au inflorit... pentru mine insa "sakura mochi" nu este doar un desert de primavara ;)

300g dōmyōji-ko (*)


450ml apa
4 linguri zahar (am pus miere) ("mochi" nu ies prea dulci, deci pentru varianta japoneza - prea dulce pentru mine - se dubleaza sau chiar tripleaza cantitatea de zahar)
putin colorant alimentar rosu

600g anko (si aici am inlocuit zaharul cu miere, cam 4 linguri la 300g boabe uscate)
~~~~~
(*) dōmyōji-ko este obtinut din orezul "lipicios" (jp. mochi-gome / en. glutinous rice) care a fost fiert, uscat si apoi tocat; in loc de dōmyōji-ko se poate folosi mochi-gome - acesta insa trebuiefiert (1 parte orez : 1 parte apa; se lasa 30 de minute la inmuiat dupa care se fierbe la fel ca orezul simplu )

Frunzele de sakura se pun in apa rece, la desarat, pentru vreo 10 min. Se scot pe servete de hartie sa se absoarba apa.


Anko se imparte in 30. Fiecare parte se face bila.


Orezul se pune intr-un castron termorezistent.
Se infierbanta apa; se adauga zaharul (mierea) si se amesteca pana se dizolva. Se adauga si colorantul (la mine are o tenta putin portocalie fiindca am folosit miere in loc de zahar). Totul se toarna peste orez;


se amesteca,


se acopera cu o folie si se lasa asa aprox. jumatate de ora - pana apa este absorbita complet de orez.


Se amesteca usor,


se acopera castronul din nou cu folie si se se pune la microunde pentru 7 min. la 600W sau 8 min. la 500W. Se scoate din cuptor si se mai lasa asa acoperit inca vreo 10 min. apoi se amesteca usor.


Se ia o cam o lingura de orez


si se face disc (cu mainile umede).
In mijlocul lui se pune o bila de anko;


aceasta se "imbraca" in orez aducand marginile, treptat, deasupra bilei.




I se da putin forma ovala dupa care se pune intr-o frunza de sakura.