contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salada Calda Cu Ficat De Pui (warm Salad With Chicken Liver)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



aceasta salata este una din formele de preparare a ficatului de pui preferata de cei doi muschetari(asta pentru ca sunt provocata cu o sabie ben 10 in timp ce scriu postarea!) ce-mi bintuie existenta...adica,odata ajuns platoul in fata lor se va termina tot,nici o urma de susan nu veti mai gasi!se face foarte simplu si repede,in citeva minute avem o masa calda ,plina de nutrienti importanti.
este vorba despre vitamine(A,C,E,D,K,B1,B2,B3,biotina),minerale(fier,zinc,seleniu,magneziu),acizi grasi esentiali(omega 3 si omega 6) cit si proteine de buna calitate.de remarcat ca este recomandat cu precadere in regimul dietetic de tratare a anemiilor ...dar nu si in diete!
dar pentru tinerii muschetari,aflati in plina ascensiune si mereu consumatori de energie,este un aliment perfect de consumat o data pe saptamina!
ingrediente pentru 3 portii:
1/2 kg ficat de pui,
1 buchet de frunze de spanac,
4-5 rosii cherry,
4 fire de ceapa verde,
ulei vegetal,otet balsamic,sare ,piper,o lingura seminte susan.
in 2-3 linguri de ulei,in vas antiaderent preincalzit,sotam citeva secunde ceapa taiata in segmente lungi de 3-4 cm si rosiile cherry,le dam deoparte,apoi,in acelasi ulei si vas, ficatul,presarat cu sare si piper,pina isi schimba culoarea,raminind roz in mijloc,pret de citeva minute,cel mult 4-5.
pe un platou,asezam frunzele de spanac drept pat,peste ele asezam ficatul cald,iar deasupra turnam un dressing format dintr-o lingura de otet balsamic amestecat cu sare putina si piper si seminte de susan rumenite putin .
cei mari pot abuza si de putin vin rosu la aceasta masa...asta daca sunt anemici,of course...:))

enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com