contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Boeuf - Categoria Usoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Evident, de ieri pana azi n-a mai ramas picatura de supa pe care s-o pozez, asa ca raman datoare c-o supa de galuste. Intre timp, sa va spun ce-am facut cu legumele din supa - desi m-am cam dat de gol cu titlul - well, ati ghicit, salata boeuf:

Eu nu sunt fana a acestei salate, mainly pentru ca am o multime de flash-uri din copilarie cu salate boeuf acoperite cu 3 degete de maioneza si intotdeauna mi s-a parut o afacere greoaie si care is just not worth all those calories... Dar,Alex se da in vant dupa ea, asa ca uneori mai cedez insistentelor si ii fac pofta. Si acum, cinstit vorbind, daca tot fierbi legumele si carnea pentru supa nu-i pacat sa nu faci ceva cu ele?
Asa ca ii fac mult dorita salata, dar cu ceva modificari, cat sa nu ingrosam degeaba stratul de grasime de pe artere... sau ala de pe burta for that matter, care doare chiar mai tare ;)

Legumele fierte (cartofi, morcovi, telina, ba chiar si-o radacina de patrunjel) le tai cubulete si le amestec cu carnea de curcan din supa, maruntita frumos, cu 4-5.. hai 6 castraveti cornison si cu 1 ceapa verde taiata marunt.
De maioneza nu e loc, mult mai bine e sa faci frumos un dressing din 3 linguri de iaurt + 3 linguri de ulei de masline extra-virgin + 2 linguri de mustar cu bobite (numai bine sa mai simti cate-o bobita pleznind intre dinti ;) Sareaz-o, pipereaz-o, mai stoarce si un pic de lamaie deasupra daca-ti place mai acrisor, et voila:

Eu zic ca nu-i prea rea transformarea nu? In varianta asta aproape ca poti sa sustii ca salata boeuf e sanatosa... aproape :p