contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Calda De Scoici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru 6 portii aveti nevoie de: 350 grame de scoci proaspate sau congelate, sare, 175 grame de mazare, 1 frunza de salata verde-rosiatica, 50 grame de rucola, 1 radacina de ghimbir, 2 linguri cu ulei de masline extravirgin, 1lingura cu sos de soia light, 3 linguri cu vin Xeres sec.

Se curata pastaile, se oparesc 2 minute in apa cu sare, se scurg mai apoi si se lasa la racit. Frunzel de salata se spala, asemenea si rucola, se usuca cu un prosop de hartie. Se asaza fiecare pe cate 6 farfurii, pe langa acestea se pun si pastaile. Ghimbirul se taie in fasii subtiri, se opareste 30 de secunde, apoi se pune in apa rece, se scurge si se lasa sa se raceasca. Scoicile mari se taie in 3 bucati (carnea, bineinteles), iar scoicile mici se lasa intregi.

Se toarna vinul intr-o tigaie mica si se da in fiert.  Se adauga scoicile, se acopera cu un capac si se lasa pe foc 2 minute, pana cand scoicile sunt bine facute. In acest timp miscati intruna de tigaie.  Cand timpul a expirat, scoateti scoicile. Acestea se impart in mod egal pe 6 farfurii, se asaza deasupra bucatelelor de ghimbir, se distribuie in mod egal sosul (3 linguri cu ulei si sos de soia).

Pofta buna!


Filed under: Aperitiv Tagged: fructe de mare calorii, fructe de mare congdlate, fructe de mare cu orez, fructe de mare cu paste, fructe de mare cu spaghete, fructe de mare marinate, fructe de mare preparare, fructe de mare reteta, fructe de mare retete, mancare chinezeasca, mancare de cartofi, mancare de ciuperci, mancare de conopida, mancare de fasole, mancare de gutui, mancare de mazare, mancare de post, mancare de praz, mancare de vinete, meniu revelion, peste cu legume, peste cu legume la cuptor, peste la cuptor, peste la cuptor cu legume, peste la gratar, peste marinat, peste novac, peste pane, peste prajit, retete cu pui, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de slabit, retete prajituri, retete pui, scoici, supa calda de scoici, supa de scoici


Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com