contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cherry Cu Mozzarella Si Rucola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am servit acum vreo doua luni pe teresa restaurantului Casa Bunicii 2 din Timisoara o salata asemanatoare cu cea pe care am preparat-o eu, dar fara unele ingrediente. Si nici gustul nu l-am redat perfect, secretul bucatarului a ramas nedezvaluit.
Salata cherry cu  mozarella, rucola,  salata verde, stropita cu ulei de masline extravirgin aromat, sos de soia, asezonata cu sare si piper proaspat macinat, servita cu triunghiuri de paine graham prajita.
Particip cu aceasta reteta la concursul Granarolo organizat de  Alex.Juncu, Bucataria familiei tale.
Ingrediente:
250g rucola,
o salata verde,
10 rosii cherry,
200g mozzarella Granaloro,
4 felii de paine graham.
Dressing:
2 linguri de ulei de masline extravirgin aromat,
2 linguri sos de soia,
2 linguri otet de vin sau otet balsamic.
Mod de preparare:
Feliile de paine graham, le-am taiat in doua, astfel incat sa-mi rezulte doua triunghiuri.
Pe o tigaie de grill foarte bine incinsa, am asezat triunghiurile de paine, rezultand frumoasele dungi ;-)

Salata cherry ar fi trebuit sa o prepar cu mozzarella bocacine, dar nu am gasit la Real, din pacate, decat mozzarella pentru gatit. Deci, a trebuit sa o fac bucati mici, dar n-aveam scula potrivita, astfel incat am fost nevoita sa manuiesc unealta ce se foloseste pentru scoaterea casutei samburilor de la mere.

Ingenios, nu-i asa? ;-) Apoi am taiat bucatile in doua, rezultand mini mozzarella ;-)

Din sosul de soia, pentru ca nu am avut otet balsamic am folosit otet din vin si ulei de masline extravirgin aromat, apoi am stropit cu el frunzele de rucola si salata verde-rupta cu mana, in fasii-spalate si zvantate.

Le-am amestecat usor, cu mana, ca sa nu le oxidez.
Pe o farfurie putin adanca, am asezat o mana de ierburi, apoi am aranjat rosiile cherry taiate in jumatati si mozzarella.
Am asezonat cu sare si putin piper proaspat rasnit.
Am decorat cu triunghiuri de paine graham prajita la gratar.