contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Boabe De Fasole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nici nu mai ştiu de câte ori am început o postare cu “asta e una din mâncărurile mele preferate”. De fapt toate mâncărurile pe care le-am postat şi le voi posta sunt mâncările mele preferate – gătesc doar ce-mi place. Sunt destul de pretenţioasă când vine vorba de mâncare. E drept că mai fac şi experimente ale căror rezultate ajung direct în coşul de gunoi – din fericire nu se întâmplă prea des. Salata asta o gătesc cel puţin o dată pe săptămână. Ne place foarte mult, mai puţin nepotului meu, de opt ani, care, când a dat de bucăţile de mere din salată s-a oprit din mâncat şi m-a întrebat: “Nu poţi să faci şi tu o salată ca lumea?”. Copiii din ziua de azi ;-) dar aşa eram şi noi la vârsta lor. Doamne fereşte să fie o bucăţică de slănină în sarmale – alegeam boabă cu boabă orezul şi ne uitam ca nu cumva sa fie slănină, nu mâncam supa dacă pe deasupa pluteau “broscoi” – adică pătrunjel tocat sau alte verdeţuri.

Salata cu boabe de fasole am gustat-o prima dată la o prietenă, la un chef. Mai târziu mi-a dat şi reţeta. Pe lângă ce scrie în reţeta originală eu mai pun şi ardei gras roşu şi tije de ţelină, iar la dressing folosesc ulei de floarea soarelui presat la rece. Îi dă un gust formidabil. În orice caz nu recomand uleiul de măsline pentru dressing.

Bohnensalat2 (13) a

 

Salată cu boabe de fasole

Ingrediente:
500-600 gr. boabe de fasole roşie din doză
1 salată frisee, sau altă salată verde
1 ardei gras roşu
3-4 tije ţelină
1 măr dulce-acrişor
1 ceapă roşie (mi se pare mai potrivită pentru această salată decât ceapa normală)
100 gr. seminţe (decojite) de floarea soarelui
5 linguri ulei de floarea soarelui
2 linguri oţet (cred că ar merge şi oţetul de mere)
sare
piper

Bohnensalat2 (5) a

Mod de preparare:
Se spală salata, se scutură bine de apă şi se rupe în bucăţele. Ardeiul se spală, se curăţă de coajă (coaja de ardei nu poate fi digerată) şi apoi se taie mărunt, fie feliuţe subţiri, fie cubuleţe. Mărul se curăţă de coaje şi de seminţe şi se taie în cubuleţe. Tijele de ţelină se taie pe lăţime în feliuţe, iar ceapa roşie fie feliuţe, fie cubuleţe. Boabele de fasole se scot din cutie, se pun într-o strecurătoare şi se limpezesc bine.

Seminţele de floarea soarelui se pun într-o tigaie, fără adaos de ulei, şi se rumenesc. Se scot apoi pe o farfurie rece şi se lasă să se răcească (dacă rămân în tigaia fierbinte ele vor continua să se prăjească).

Într-un castron se pun toate ingredientele: salata, ceapa, ardeiul, ţelina, mărul şi fasolea. Ingredientele pentru dressing (ulei, oţel, sare, piper) se pun într-un borcan cu filet şi se agită până când dressingul se omogenizează. Se adaugă apoi dressingul la salată şi se amestecă bine.

Se presară seminţele de floarea soarelui peste salată şi se serveşte.  

Bohnensalat2 (16)a