contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Creveti (shrimp Salad)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


daca tot am prezentat cel mai simplu desert,iata si una din cele mai simple salate calde, despre care pot sa spun cu mina pe inima ca este la fel de sanatoasa si savuroasa.

beneficiile aduse sanatatii de creveti, specifice in general tuturor produselor reunite sub denumirea generica de "peste si fructe de mare" si care constau in aport caloric scazut,protectia vaselor de singe prin continut de colesterol bun ,neutralizarea radicalilor liberi ,efect antiinflamator si multe altele sint toate datorate unui continut bogat in proteine de calitate,vitamina B12,acizi grasi omega-3 , seleniu,vitamina D,niacina ,fier,fosfor,zinc ,cupru ,magneziu si calciu.
aportul caloric mai creste cu ingredientele adaugate,untul si maioneza intelegindu-se bine cu aceste vietati,dar cantitatile moderate si lipsa abuzului fac echilibrul balantei,nu-i asa?
iar daca vreti "x"variante de gatit crevetii,nu doar o banala salata, RADU va asteapta cu tolba plina de retete ,care mai de care,pe alese!
ingrediente pentru 2 persoane:
300 grame creveti prefierti,decorticati,
1 lingura de unt,
2 lime,
1 buchet de patrunjel,
4 catei de usturoi,
sare,dupa gust.
stropim crevetii cu sucul de la 1/2 de lime si ii lasam in frigider pentru 20-30 minute,intr-un castron,acoperiti cu folie.
punem untul la topit in tigaie,la foc mediu si il lasam acolo pina cind nu mai face spuma(cca 30 secunde),moment in care adaugam crevetii scosi de la marinat si usturoiul tocat marunt.sotam totul timp de 1 minut si luam de pe foc.adaugam sucul de lime ramas,potrivim de sare si amestecam cu patrunjelul tocat.servim pe loc cu orez simplu sau cu frunze de salata.
ENJOY!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com