contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Maioneza Din Vinete Cu Coaja Alba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


     De multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust, deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai cumpar.
     Timp de preparare: 1 ora
     Ingrediente: 2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba, sare.
     Mod de preparare: vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei, pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de ou, apoi mixez  totul impreuna, pana la terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine, caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.



Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com