contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Seminte Si Crakers Fara Gluten

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

A doua campanie la care particip in luna mai, este cea intitulata “Mai aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar” initiata de Dr. Schar si Ruxandra de la blogul Gourmandelle.com. Alaturi de alti bloggeri talentati voi incerca sa prepar cateva retete fara gluten, retete vegetariene, adaptate pentru cei care sufera de intoleranta la gluten sau boala celiaca.

Recunosc ca nu am avut timp in weekendul ce a trecut pentru a prepara ceva fastuos, dar promit sa ma revansez curand. Insa ceea ce pot sa va spun este ca aceasta reteta de Salata cu seminte si crakers fara gluten este perfect adaptata pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten sau boala celiaca, o reteta vegetariana, sanatoasa, dar delicioasa. Asta vrem de fapt sa demonstram noi, bloggerii participanti la aceasta campanie, ca se poate manca delicios si savuros si “fara gluten”. Chiar se poate! Iar cei de la Dr. Schar iti ofera o gama extrem de larga e produse fara gluten, fara lactoza, fara zahar, asa incat vei gasi paste, faina, mix-uri speciale pentru patiserie, dulciuri si biscuiti. Asadar, luna asta  #GatescFaraGluten in #LunaFaraGluten.

Salata cu seminte si crakers fara gluten

Ingrediente pentru reteta de Salata cu seminte si crakers fara gluten

  • 1 legatura mare de spanac proaspat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 rosii cherry
  • o mana de mix de seminte dovleac, susan, in, floarea soarelui
  • o lingura de muguri de pin
  • sare de mare
  • 100 gr crakers Dr Schar 

Salata cu seminte si crakers fara gluten

Mod de preparare pentru reteta de Salata cu seminte si crakers fara gluten

Spalati frunzele de spanac verde, rosiile cherry, ceapa verde. Dupa ce le-ati uscat, veti taia spanacul in bucati potrivite, la fel si rosiile, iar ceapa verde in felii subtiri.

Intr-un bol amestecati spanacul,rosiile, ceapa verde, adaugand uleiul de masline. Presarati deasupra un strop de sare, mix-ul de seminte (dovleac, in, floarea soarelui, susan) si mugurii de pin. Rupeti in bucati crakersii si adaugati-i in salata. Rapid si usor.

Delicios si, in special, sanatos! Si fara gluten!

Salata cu seminte si crakers fara gluten Salata cu seminte si crakers fara gluten

Acest articol Salata cu seminte si crakers fara gluten apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.