contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
English Version HERE
In seara aceasta am avut potluck la cursul de dans popular international. Potluck inseamna ca fiecare aduce un fel de mancare; e ca o petrecere mai mica: am mancat, am dansat dansuri de toate natiile si am ascultat muzica buuuuuuuna live cantata de prietenii de la curs. Extraordinar!
Atat de mult m-am gandit ce mancare sa fac ! Asa ca am ajuns la cea mai simpla: salata orientala de cartofi. Cu siguranta toata lumea stie cum se face. Dar voi pune mai jos reteta mea.



Ingrediente: cartofi fierti in coaja (au fost cam 10 mai mititei), ceapa verde si galbena, 2 oua fierte tari, masline Kalamata, castraveti murati (baby, dar nu are importanta ce marime sunt), sare si piper, ulei de masline si vegetal, patrunjel (ce bun e proaspat !), un morcov ras, suc de la o lamaie (otet nu am avut azi).


Cartofii i-am taiat felii. Ceapa am taiat-o (fara lacrimi ) si am amestecat-o cu sare si zeama de lamaie. Am dat morcovul pe razatoare si am taiat cubulete cele 2 oua. Masline si castravetii - acelasi procedeu: care mai mic, care mai mare. Totul se amesteca intr-un final si se pune sare, piper, toate uleiurile si alta zeama de lamaie. Dupa gust. Acesta e partea preferata a fetitei mele: sa amestece ea si in acelasi timp sa mai si guste. Si gusta si gusta si nu se mai opreste. E o pofticioasaaaa! iar salata acesta e preferata ei. La sfarsit am adaugat patrunjel ciopartit. 


Decorul: buburuze din felii de rosii si jumatati de masline. Floarea din mijloc: un capacel de rosie si frunze de baby spanac. Fluturasii - etichete din carton colorat lipite de scobitori, pe care am scris ce mancare e, ce ingrediente are (pe partea cealalta), si alte mesaje de Pofta buna. (Daca vrei sa faci etichetele, fluturasi sau alte forme, uite aici tutorialul meu: Cum sa faci FOOD TAG
Pofta buna si voua.