contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Ficatei De Pui Cu Bacon Si Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Aceasta salata este consistenta si hranitoare si combina gustul bogat si pregnant al ficateilor si al baconului cu prospetimea frunzelor proaspete. Crutoanele, aromatizate cu usturoi si cimbru, vin cu un plus de textura si de aroma, dand in acelasi timp satietate preparatului.

Aceasta salata se serveste ca fel principal, la pranz, alaturi de un pahar cu Alira Merlot 2009.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
200 g frunze mixte de salata
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
50 g felii subtiri de bacon
2 felii de paine fara coaja, taiate bari
250 g ficatei de pui, curatati
4 catei de usturoi, curatati si taiati in jumatate
1 lingurita de frunze proaspete de cimbru (sau rozmarin)
2 lingurite de suc de lamaie
10 rosii cherry, taiate in jumatate
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se asaza o tigaie pe flacara medie si, cat este inca rece, se adauga repede feliile de bacon. Acest lucru da timp grasimii sa se topeasca inainte de a se rumeni. Se prajesc feliile cate 2 minute pe fiecare parte, sau pana ce se rumenesc. Se transfera cu un cleste pe prosoape de hartie si se lasa sa se scurga de grasime. Cand baconul s-a racit putin, se toaca sau se taie fasii.

Se adauga in tigaie 1-2 linguri de ulei si se incinge impreuna cu grasimea lasata de bacon. Se adauga crutoanele de paine si jumatate de usturoi si se prajesc pana ce acestea se rumenesc frumos. Atentie, cand usturoiul incepe sa se rumeneasca, se scoate din tigaie; daca se arde va da gust amar uleiului. Se scot crutoanele pe prosoape de hartie, ca sa se scurga de grasime. Se presara cu cimbru.

Se adauga in tigaie si restul de ulei (daca este nevoie). Se adauga ficateii de pui, putina apa si restul de usturoi se prajesc cateva minute, intorcandu-i de cateva ori pana se rumenesc frumos. Se arunca usturoiul. Se sareaza si se pipereaza ficateii.

Se aranjeaza intr-un castron salata verde si rosiile. Se sareaza, se pipereaza si se stropesc cu suc de lamaie si putin ulei.
Se adauga crutoanele, ficateii si baconul tocat. Se amesteca, se presara salata cu frunzulite de cimbru si se serveste calda.

Vinul potrivit: Alira Merlot 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.

Pin It