contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Gogonele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ma chinui de ceva vreme sa-i fac rand la aceasta salata de gogonele, o retete foarte simpla dar extraordinar de gustoasa pe care o puteti folosi ca atare sau asociata cu o fripturica. Mi-am amintit de aceasta reteta pe care o facea bunica mea, mai ales in zilele de post...

Ingrediente:
-un kg gogonele date in parg,
-4-5 catei de usturoi,
-50 ml ulei de masline sau floarea soarelui,
-sare,
-o mana de marar tocat(patrunjel sau tarhon),
Preparare:


Gogonelele galbui, date in copt sau chiar verzi se spala si se coc pe gratar sau in cuptor, pe o tava pana se inmoaie  bine. Se lasa sa se racoreasca, se curata de pielita si se toaca marunt cu un cutit. Cotoarele se arunca pentru ca vor ramane mai dure.

Se bat bine sau se freaca cu  blenderul pana devin o pasta, se freaca cu uleiul turnat cate putin mestecandu-se continuu.
Cateii de usturoi se curata si se zdrobesc foarte bine, dupa care se adauga in compozitie. Se sareaza dupa gust si in sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
Eu am folosit tarhon verde pentru ca era in dotare si ne place insa la fel de bun iese cu marar sau patrujel, cu conditia sa nu fiti zgarciti.
Va recomand cu caldura aceasta salata de gogonele la care sunt convinsa ca veti aprecia gustul acrisor si aroma de gogonea coapta...
Pofta buna!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com