contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Legume La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Tot timpul am impresia ca nu mananc destule salate, desi nu e deloc asa pentru ca cel putin o data pe zi aceasta nu lipseste din meniu. Sau poate am doar impresia ca nu am mancat toate salatele, ca nu am incercat tot ce ar fi trebuit. Cert este ca sunt mancaruri sanatoase si nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra nici macar o zi.
   Salata de legume la gratar a fost testata de cateva ori (blasfemie, am mancat fara poza!) si ne-a placut foarte mult. Intr-adevar, coapte pe gratar legumele capata o aroma si o savoare deosebita, li se accenteaza aroma si gustul si cu o vinegreta pe masura nu va mai trebuie nici macar friptura la o asemenea mancare. O puteti folosi de voie ca si garnitura dar nici singura nu este deloc de lepadat, dimpotriva veti savura aceste legume asa cum au fost ele lasate de mama si generoasa natura.
  Bun, bun haideti ca am vorbit destul asa ca sa vedem cam cum se face...
Ingrediete(2 persoane)

-o vanata,
-un dovlecel mediu,
-o jumatate de ardei rosu,
-o jumatate ardei galben,

Vinegreta
-3 linguri ulei de masline,
-o lingura de otet,
-sare, piper dupa gust,
-2 linguri de apa,
-2 catei de usturoi,
-o lingura patrunjel tocat marunt,

Preparare:

   Legumele se spala, se curata de cotoare si se taie in felii cat mai subtiri. Se sareaza, se pipereaza si se pun pe gratarul uns si incins bine. Dovlecelul se va coace mai repede decat vanata si amandoua in functie de grosime.
   In timp ce se coc legumele se zdrobesc foarte marunt cateii de usturoi si se toaca patrunjelul apoi se prepara sosul din ingredientele precizate care se pun intr-un borcan  si se agita bine. Se lasa cca 10-15 min sa se intrepatrunda aromele dupa care se strecoara, in momentul servirii. Eu am preferat sa o las nestrecurata ca sa simt si mai bine aroma de patrunjel si de usturoi. Este cea, mai simpla vinegreta si zic eu cea mai buna pentru legume desi o puteti imbogati cu alte ierburi cum ar fi cimbrul, busuiocul etc.
    Dupa ce ati asezat legumele pe farfurii sau intr-un bol se adauga sosul si se servesc ca orice salata alaturi de fripturi sau pur si simplu ca atare.
    Salata de legume pe gratar este o salata foarte sanatoasa in care legumele sunt prelucrate foarte putin si care alaturi de acest sos simplu constituie un deliciu in materie de garnituri...