contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Fiindu-mi pofta de o mancare usoara, fara sosuri delicioase, dar atat de grase. Care sa-mi ofere prospetimea si fragezimea aceea a legumelor, stropul acela de sanatate binemeritat, imediat mi-am adus aminte de o reteta pe care o pregatisem demult, si care merge ori de cat ori iti doresti un “boom” de energie.

In  numai 40 de minute, avea sa prinda contur  salata de legume, colorata, in care abunda vitamine si minerale. Si daca vreti sa va tratati regeste musafirii, puteti sa ii serviti cu o portie de salata de legume colorata, precum aceasta pe care am facut eu, in minunata-mi bucatarie, unde parca si acum mai e pe masa o portie din aceasta salata grozava. Si zau, ca nu trebuie sa duceti grija caloriilor. Sper ca v-am convins cu acest argument si trecem la lista ingredientelor, ca doar mai si gatim, nu doar vorbim.

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 2 legaturi de ridichi, 2 rosii, 2 dovlecel mic, 2 ardei grasi rosi, 1 gulie mica, ¼ legatura de arpagic sau ceapa mica, ½ de legatura de marar, ½ de pahar creson. Iar pentru sos aveti nevoie de 3 linguri cu oaurt light, 1 lingura cu otet, 1 lingura cu mustar iute, sare, piper macinat, 5 linguri cu ulei vegetal. Pentru decor, puneti deoparte cateva frunze de salata, iar pentru efect magnific, pastrati frunze de diverse salate.

Iata si ce trebuie sa faceti prima data. Se spala legumele, se curata ridichiile, se taie rondele subtiri, la fel si rosiile. Se taie capetele dovleceilor, dupa care se taie in fasii inguste, ardeii se taie in patru bucati, li se scot cotoarele. Se inlatura si peretii interiori, apoi se spala, ca sa scapati de toate semintele, si  se taie in fasii subtiri. Se curata si gulia, apoi se da pe razatoarea mare.

Se spala ceapa, ori arpagicul, si mararul, apoi se usuca folosidu-va de un prosopel de hartie. Ceapa se toaca marunt, mararul grosier, iar tulpinile marunt, frunzele de creson se taie cu o foarfeca.

Intr-un bol, se amesteca legumele si verdeata. Intr-altul, amestecati ingredientele pentru sos, la final se adauga uleiul si se amesteca cu mixerul sau un tel.

Sosul se toarna apoi peste salata pentru a imbogati paleta aromelor, se amesteca bine-bine de tot, se lasa sa se imprieteneasca sosul cu salata pret de 10 minute. Se pune pe 4 farfurii, se decoreaza cu frunze de salata si se poate servi.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com